Vonk: "Kijken of we eruit komen met Ziyech"

Dat sc Heerenveen revelatie Hakim Ziyech graag langer in Friesland wil houden behoeft weinig toelichting. Een gesprek met het toptalent staat op de rol. Met zijn uitstekende prestaties wekte Ziyech dit seizoen de belangstelling van diverse clubs uit binnen- en buitenland.

Niet alleen zijn sublieme vorm maakt de aanvallende middenvelder tot een gewild transferobject. Zijn contract loopt na afloop van dit seizoen ten einde, en volgens Voetbal International is Heerenveen vergeten een optie tot verlenging te lichten. Het weekblad beweerde eerder deze week dat de clubleiding de deadline had laten verlopen.

Volgens Hans Vonk strookt die berichtgeving niet met de waarheid. De technisch directeur van Heerenveen heeft goede hoop om een akkoord te bereiken over een nieuw, meerjarig contract. Afgelopen dinsdag zat hij aan tafel met de zaakwaarnemer van de 20-jarige uitblinker. Aan dat gesprek hield hij een goed gevoel over, zo vertelde hij de Leeuwarder Courant.

"Nu gaan we kijken of we er financieel uit kunnen komen", aldus de voormalige doelman van onder meer Heerenveen en Ajax in het regionale dablad. "Daar is van beide kanten geen haast bij. We hebben allebei onze standpunten toegelicht."

Volgens Vonk heeft zowel Heerenveen als Ziyech de intentie om langer met elkaar door te gaan. "In januari heb ik persoonlijk van Hakim gehoord dat hij graag hier door wil. Nu is het zaak of we er samen uitkomen", zo besluit hij.