Van Marwijk weet niet of hij mag blijven

Bert van Marwijk weet niet of hij zaterdag nog op de bank zit bij Hamburger SV. De ploeg van de Nederlandse trainer kreeg zaterdag in het bekertoernooi klop van Bayern München (5-0). "Ik weet het niet", zei Van Marwijk na dat duel tegen televisiezender ARD. "Ik denk niet aan mijn carrière. Ik probeer het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het jaar."

HSV verloor de laatste zes competitiewedstrijden en is afgegleden naar de zeventiende plaats in de Bundesliga. Alleen Eintracht Braunschweig, de tegenstander van zaterdag, staat lager. Rafael van der Vaart is nog een twijfelgeval voor die belangrijke confrontatie. De middenvelder viel tegen Bayern al voor rust geblesseerd uit.

In Duitse media zingt al enige tijd de naam van oud-speler Felix Magath rond om het stokje over te nemen van Van Marwijk. "Wordt Magath de redder", vraagt onder meer Bild zich af. Volgens de Duitse krant is de raad van commissarissen van HSV echter nog verdeeld.

Ook de positie van sportief directeur Oliver Kreuzer wankelt. Hij gaat ervan uit dat Van Marwijk zaterdag nog coach is van de equipe ut Hamburg. "Maar of ik dan nog directeur ben, kan ik niet zeggen."