Mourinho noemt Wenger 'specialist in falen'

Chelsea-trainer José Mourinho vindt collega Arsène Wenger een specialist in falen. Dat schrijft de Engelse krant The Guardian vrijdag. De Portugese coach reageerde daarmee op een uitspraak van de Arsenal-coach. Die had gezegd dat 'de angst om te falen' de reden was dat Chelsea zichzelf niet tot de titelkandidaten rekent.

"Hij is een specialist in falen, ik niet", aldus Mourinho. "Veronderstel dat hij gelijk heeft en ik wel bang ben om te falen, dan is dat omdat ik niet vaak faal. Hij heeft misschien wel gelijk, ik ben niet gewend aan mislukkingen."

De controversiële Portugees liet niet na Wenger nog een trap na te geven. "De realiteit is dat hij een specialist in verliezen is. Acht jaar zonder prijzen, dat is falen. Als ik dat voor elkaar zou krijgen bij Chelsea, dan zou ik vertrekken en niet meer terugkomen."

Chelsea staat momenteel aan kop in de Premier League, op een punt gevolgd door Arsenal. Daaronder staan Manchester City en Liverpool op respectievelijk drie en vier punten van de koploper.