Meulensteen ontslagen bij Fulham, Magath treedt aan

René Meulensteen is ontslagen als trainer van Fulham. De Londense club heeft de Duitser Felix Magath aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De club heeft op de clubwebsite alleen bericht over de aanstelling van Magath. Meulensteen vertelde aan de BBC dat hij ontslagen was. 

"Ze hebben de paniekknop ingedrukt. Maar hé, dat is voetbal", zei de Nederlander over de Fulham-leiding. "Ik weet dat de eigenaren zich zorgen maakten dat de club zou kunnen degraderen. Dit is duidelijk een daad die voortkomt uit angst. Het kan me niet schelen wat ze in de verklaring hebben gezet, eerlijk gezegd." Meulensteen volgde begin december de ontslagen Martin Jol op. Onder de leiding van Meulensteen heeft de Londense club slecht drie duels gewonnen en ze staan laatste in de Premier League.

Magath werd deze week nog genoemd als opvolger van Bert van Marwijk, wiens positie bij Hamburger SV wankel is. Hij zal bij Fulham een contract tekenen voor achttien maanden. "Ik ben erg gelukkig met de komst van Felix Magath", vertelt clubeigenaar Shahid Khan op de clubsite van Fulham. "Felix is een manager met een goede staat van dienst. Iemand die prijzen heeft gewonnen in de Bundesliga en met Fulham honger heeft naar succes."

"Onze club heeft progressie getoond in de laatste wedstrijden, maar het is een feit dat wij sinds 1 januari geen wedstrijd mee hebben gewonnen. We kunnen niet langer alleen maar hopen op geluk. Met nog twaalf wedstrijden te gaan en op vier punten van een veilige plaats kunnen we geen tegenvallende resultaten meer gebruiken. Het was tijd om in te grijpen."