Meulensteen: "Statement boeit me niet"

René Meulensteen is niet helemaal verrast door het besluit van clubleiding van Fulham om hem te ontslaan. Felix Magath neemt het roer over op Craven Cottage. Meulensteen (49) kwam in oktober naar Fulham.

De voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United begon al veldtrainer onder manager Martin Jol. Na het ontslag van Jol in december nam Meulensteen het roer over bij de Londenaren.

Met Meulensteen aan het roer zakte Fulham naar de laatste plaats in de Premier League. De clubleiding heeft geen vertrouwen in een goed slot van het seizoen met de Nederlander aan het roer. De Duitser Magath (60) is aangesteld om Fulham richting lijfsbehoud te leiden.

"Ik weet dat de eigenaars bang waren dat er een kans was dat de club ten onder ging", zei Meulensteen tegen de BBC. "De weg vooruit, waarover we het hadden met de club, ging over de lange termijn. Mijn ontslag is een duidelijke daad uit angst. Ze waren in paniek en handelden uit emotie, maar dit hoort ook bij het voetbal."

De thuiswedstrijd tegen Liverpool was voor Meulensteen de laatste keer op de bank bij Fulham "De mensen die naar de wedstrijden tegen Manchester United (2-2) en Liverpool (2-3 nederlaag) zijn gekomen, hebben gezien dat ik geprobeerd heb om de situatie te verbeteren."

De naam van de Nederlandse trainer werd niet genoemd in het statement van Fulham waarin de aanstelling van Magath vrijdagavond wereldkundig werd gemaakt. "Om eerlijk te zijn boeit het me helemaal niets wat er in dat statement staat", besluit Meulensteen.