Koeman: "Spel aantrekkelijker dan Ajax"

Feyenoord wil dit weekend profiteren van het resultaat bij het duel tussen FC Twente en Vitesse. Trainer Ronald Koeman gaat zondag op bezoek bij NAC Breda.

Feyenoord staat na 23 wedstrijden derde in de Eredivisie. Het verschil met koploper Ajax is vijf punten. FC Twente heeft één punt meer en Vitesse verzamelde net als de Rotterdammers 43 punten. Koeman wil niet ingaan op de rol van Feyenoord in de titelrace.

"Gezien het soms onvoorspelbare verloop van deze competitie heb ik geleerd niet te ver vooruit te kijken", zei Koeman vrijdag op de persconferentie. "Alles staat zo dicht bij elkaar. Wij moeten ons puur richten op het duel vanzondag en doen waar we goed in zijn. Dan is de kans groot dat we een goed resultaat kunnen boeken."

De coach van Feyenoord vindt niet dat Ajax er met kop en schouders bovenuit steekt in de Eredivisie. Ook niet wat betreft de speelwijze. "Ik vind dat wij aantrekkelijker spelen dan Ajax. Zij hebben één speelwijze, met veel geduld. Wij variëren meer", aldus Koeman.

Feyenoord kan tegen NAC weer een beroep doen op Joris Mathijsen, Samuel Armenteros en Jordy Clasie. Ruud Vormer is nog niet fit genoeg en Bruno Martins Indi ontbreekt vanwege een schorsing. Als Feyenoord een strafschop krijgt in Breda, zal Graziano Pellè niet meer achter de bal gaan staan.

De captain en topscorer van Feyenoord miste meerdere penalty's dit seizoen, zoals vorige week tegen N.E.C. Nijmegen. "Graziano is geen specialist, dat weet hij zelf ook. Juist daarom vind ik het knap dat hij de afgelopen tot dusver altijd de verantwoordelijkheid heeft genomen om achter de bal te gaan staan. Maar Tonny (Vilhena, red.) is een betere nemer, dus hij zal ze vanaf nu nemen."