'Geldproblemen bij WK-stadion Oranje'

Porto Alegre kan komende zomer mogelijk geen WK-wedstrijden organiseren. Dat beweert de directeur van de club die in het stadion van die stad speelt. Door geldgebrek kan het stadion in Porto Alegre wellicht niet voldoen aan de eisen van de FIFA.

Volgens de directeur van Sport Club Internacional, die ook eigenaar van het stadion is, is er niet genoeg geld voor tijdelijke aanpassingen aan het stadion, zoals een mediacentrum. Dat schrijft NOS-verslaggever Marc Bessems op Twitter.

Als gevolg hiervan heeft de clubdirecteur zelfs al aangegeven dat er voor een aantal WK-duels eventueel een andere speelstad moet worden gezocht. Wellicht is zijn noodroep echter een manier om extra geld los te krijgen bij de Braziliaanse overheid.

In het Estádio Beira-Rio in Porto Alegre worden komende zomer op het WK vijf wedstrijden gespeeld. De eerste is die tussen Frankrijk en Honduras op 15 juni. Drie dagen later speelt het Nederlands elftal in Porto Alegre zijn tweede poulewedstrijd tegen Australië.

Na het duel van Oranje komen ook Zuid-Korea, Algerije (groep H), Nigeria en Argentinië (groep F) nog in actie in het Estádio Beira-Rio. In de knockout-fase wordt één duel in Porto Alegre afgewerkt, namelijk de achtste finale tussen de winnaar van groep G (Duitsland, Portugal, Ghana, Verenigde Staten) en de nummer twee van groep H (België, Algerije, Rusland, Zuid-Korea).