[Bundesliga] Van Marwijks HSV verliest ook van hekkensluiter

De dagen van Bert van Marwijk als trainer van Hamburger SV lijken geteld. De oud-bondscoach van Oranje, die in september werd aangesteld, ging zaterdag met zijn ploeg met 4-2 onderuit bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig. Voor HSV is het al de achtste competitienederlaag op rij. De ploeg staat onder de degradatiestreep, slechts een puntje boven Braunschweig.

Felix Magath werd deze week al gepolst om Van Marwijk op te volgen. De Duitse trainer liet echter weten geen interesse te hebben en koos voor het Engelse Fulham. In Duitse media zingen nu de namen van Mirko Slomka en Thomas Schaaf rond als mogelijke vervangers van Van Marwijk, die eerder al aangaf dat de wedstrijd tegen Braunschweig cruciaal zou worden.

HSV, dat nog nooit degradeerde uit de Bundesliga, stond in Braunschweig halverwege nog met 1-0 voor. Na rust eiste de Congolese spits Domi Kumbela echter met drie doelpunten de hoofdrol voor zich op. Diep in blessuretijd zorgde Jan Hochscheidt voor de definitieve beslissing. Bij HSV werd Rafael van der Vaart kort na rust gewisseld. Ola John speelde bijna de hele wedstrijd mee.

Bovenaan in de Bundesliga voldeden Bayern München en Borussia Dortmund aan de verwachtingen. Met Arjen Robben in de basis won Bayern thuis met 4-0 van SC Freiburg, Dortmund was met dezelfde cijfers te sterk voor Eintracht Frankfurt. Bayern heeft een voorsprong van maar liefst zeventien punten op nummer drie Dortmund.

Borussia Mönchengladbach, dat vijfde staat, speelde met 1-1 gelijk bij Werder Bremen. TSG Hoffenheim versloeg VfB Stuttgart met 4-1.