[Serie A] Inter boekt zege in Florence

Internazionale heeft in de strijd om kwalificatie voor Europees voetbal zaterdag goede zaken gedaan. In Florence won de achttienvoudig Italiaans kampioen met 2-1 van Fiorentina. Inter brengt door de overwinning de achterstand op Fiorentina, dat vierde staat in de Serie A, terug tot vijf punten.

Rodrigo Palacio zorgde ervoor dat Inter bij rust op een 1-0 voorsprong stond, maar vroeg in de tweede helft maakte Juan Guillermo Cuadrado gelijk. Invaller Mauro Icardi maakte na iets meer dan een uur spelen de winnende goal.

De nummer vier en vijf in Italië plaatsen zich aan het eind van de competitie voor de Europa League. De kampioen en nummer twee gaan naar de Champions League, de nummer drie naar de voorronde. Gezien de achterstand lijkt kwalificatie voor het miljoenenbal voor Inter dit seizoen te hoog gegrepen.