[PD] Barcelona houdt gelijke tred met Atletico

FC Barcelona heeft zaterdag een eenvoudige overwinning geboekt in de Primera División. De thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Rayo Vallecano eindigde in 6-0. Barcelona houdt daardoor gelijke tred met Atletico, dat eerder op de dag Real Vallodolid met 3-0 versloeg. Real Madrid kan zich zondag bij de twee koplopers voegen als wordt gewonnen bij Getafe.

Adriano zette Barcelona al na twee minuten op voorsprong, waarna Lionel Messi voor de 2-0 ruststand zorgde. In de tweede helft liep de score door goals van Alexis Sanchez, Pedro en nogmaals Messi snel verder op. Neymar, die zijn rentree maakte na een afwezigheid van een maand door een enkelblessure, bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

Voor Messi waren het zijn 227e en 228e doelpunt in de Spaanse competitie. Hij staat daardoor nu samen met Raul Gonzalez gedeeld derde op de eeuwige ranglijst. Telmo Zarra heeft het record met 251 goals.