Cancellara gaat nog drie jaar door

Fabian Cancellara zal naar eigen zeggen over drie seizoenen stoppen met wielrennen. De Zwitser, die in maart 33 wordt, vindt dat een mooi moment om ermee te stoppen en wil niet zolang doorgaan als zijn collega's Jens Voigt en Chris Horner.

"Nog drie seizoenen koersen en daarna is het mooi geweest", aldus Cancellara tegenover Cyclingnews. "Ik wil stoppen op het hoogste niveau. In mijn geval is het niet mogelijk om pas af te stappen als ik conditieverlies begin te lijden. Ik zie me niet meer koersen met de leeftijd van Horner of Voigt. Ik ben nog niet leeggereden, maar af en toe toch al een beetje vermoeid."

De meervoudig wereldkampioen en winnaar van Parijs - Roubaix en de Ronde van Vlaanderen heeft nog wel enkele doelen voor de komende jaren. "Ik wil wel benadrukken dat ik de komende jaren nog andere ambities heb. Ik heb nog niet alles bereikt wat ik wil bereiken. Ik blijf mezelf doelstellingen opleggen." Het werelduurrecord, dat hij dit jaar wil aanvallen, is er daar eentje van, net als Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en een regenboogtrui in de wegkoers.