[PD] Traangas verstoort wedstrijd Villarreal

De wedstrijd tussen Villarreal en Celta de Vigo in de Spaanse Primera Division is zaterdag ontsierd door een projectief dat werd gegooid vanaf de tribune. Vlak voor tijd belandde er een bommetje op het veld dat vermoedelijk traangas bevatte. De wedstrijd lag twintig minuten stil en kon pas na middernacht uitgespeeld worden.

Villarreal beleefde ook in sportief opzicht een slechte avond. De ploeg verloor thuis met 2-0 van Celta de Vigo en blijft daardoor steken op de vijfde plaats in de Primera Division. Celta is de nummer elf.

Het venijn in El Madrigal zat duidelijk in de staart. Zeven minuten voor tijd zette Fabian Orellana de bezoekers op voorsprong. Het slotoffensief van Villarreal werd abrupt onderbroken toen er een bommetje op het veld werd gegooid dat veel rook en tumult veroorzaakte. Mensen kregen last van ogen en luchtwegen en verlieten massaal het stadion.

Voor bijna lege tribunes werd de wedstrijd na een behoorlijk lange onderbreking toch nog hervat. Nolito zorgde uit een vrije trap voor de 0-2 eindstand.

De komende dagen zal duidelijk worden of het voorval nog een staartje krijgt voor Villarreal. De club veroordeelt de actie van de supporter en spreekt via Twitter van een 'barbaarse daad'.