Advocaat: "Niet slim gespeeld"

Dick Advocaat was niet te spreken over de manier waarop AZ zaterdag de 1-1 tegen FC Utrecht om de oren kreeg. In eigen stadion kwamen de Alkmaarders nog wel op voorsprong, maar Jens Toornstra schoot Utrecht met een rake vrije trap naar een punt. "Het was een naïeve overtreding van Gouweleeuw. Daar moeten we slimmer in zijn", reageerde Advocaat tegenover Fox Sports.

De ervaren coach was in het algemeen niet tevreden over zijn defensie. "Utrecht had twee jongens voorin staan met heel veel dreiging en daar speelden wij niet slim tegen. Ze kwamen goed terug in de tweede helft."

Tot slot liet Advocaat zich net als eerder deze week ook negatief uit over de KNVB. Vanwege de nucleaire top in Den Haag zijn eind maart enkele Eredivisieduels verplaatst, waaronder de uitwedstrijd van Ajax bij RKC Waalwijk. AZ moet echter wél in actie komen, terwijl het een paar dagen later Ajax ontmoet in de halve bekerfinale.

"Ik dacht de KNVB er was om de belangen van de clubs te behartigen, maar het gaat om de belangen van de KNVB", zei de oefenmeester. "Voor AZ is dat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen."