[FA Cup] Arsenal wint nu wel van Liverpool

Arsenal heeft ten koste van Liverpool de kwartfinale van de FA Cup bereikt. De ploeg van coach Arsène Wenger won zondag in eigen huis met 2-1. Vorige week ging Arsenal in de competitie nog hard met 5-1 onderuit bij Liverpool.

Alex Oxlade-Chamberlain zette de Londense club op het goede spoor, waarna Lukas Podolski er kort na rust 2-0 van maakte. De aansluitingstreffer van Steven Gerrard uit een strafschop in de 58e minuut had geen gevolgen.

Zondag werd ook de loting verricht voor de kwartfinale. Daarin stuit Arsenal op Everton, dat eerder op de dag Swansea City de baas was met 3-1.

Het bekersprookje van Sheffield United, dat op het derde niveau acteert in Engeland, duurt voort. Sheffield versloeg voor eigen publiek Nottingham Forrest (2) met 3-1. Bij de laatste acht stuit de ploeg mogelijk op stadgenoot Sheffield Wednesday, dat dan wel van Charlton Athletic moet zien te winnen.

De loting voor de kwartfinale leverde ook een herhaling op van de finale van vorig jaar. Bekerhouder Wigan Athletic gaat op bezoek bij Manchester City. Hull City of Brighton & Hove Albion, die maandag nog tegen elkaar spelen, treft Sunderland.