Jans: "Het was volledig onder de maat"

PEC Zwolle ging zondagmiddag onderuit bij promotus SC Cambuur. Trainer Ron Jans zag dat zijn team kansloos was in Leeuwarden (3-1). PEC Zwolle hoopte de weg omhoog te vervolgen.

De Zwollenaren konden profiteren van puntenverlies van AZ en daardoor naar de zevende plaats stijgen. Tot ongenoegen van Jans gebeurde dat niet. "Het was volledig onder de maat. We hadden hier vandaag helemaal niets te melden", zei Jans na de nederlaag tegen FOX Sports.

PEC Zwolle stond bij rust op een 2-0 achterstand. "Ik was in de rust echt boos, want er stond niemand op in het veld en we maakten echt veel verkeerde keuzes. Als je als club niet meer de echte angst hebt om te degraderen moet je vrijuit gaan voetballen, maar dat deden we niet", aldus de coach van Zwolle, die met zijn team blijft steken op plaats acht.

Jans hoopt niet dat de nederlaag invloed heeft op de komende wedstrijden van PEC Zwolle. De trainer wil dat de spelers leren van wat mis ging tegen SC Cambuur en de draad weer oppakken tegen Heracles Almelo volgende week. "Deze wedstrijd moeten we nu heel snel vergeten, maar we moeten er wel iets mee doen", besluit Jans.

Cambuur-collega Dwight Lodeweges zag centrumspits Martijn Barto, die bij afwezigheid van Michiel Hemmen en Bartholomew Ogbeche in de basis mocht starten, uitblinken met twee goals. "Dat is echt geweldig voor hem. Hij werd ook nog eens verkozen tot Man of the Match en dat gun ik hem van harte, want hij zet zich volledig in voor de club. Dit is een mooie beloning voor hem", aldus Lodeweges.

De trainer van Cambuur genoot van het optreden van zijn team. De promotus staat na de winst veertiende. "We hebben het heel goed gedaan en speelden volwassen. Het zou heel mooi zijn als we erin blijven. Ik merk dat we in Nederland ook wel een beetje de gunfactor hebben omdat we echt voetbal willen spelen. Het lukt niet altijd, maar we doen altijd ons best."