Koeman: "Ach, dat mag Nijhuis doen"

Feyenoord-trainer Ronald Koeman was zondag na het gelijkspel bij NAC Breda (1-1) niet gelukkig met de rol van scheidsrechter Bas Nijhuis. De arbiter trad volgens Koeman niet hard genoeg op tegen overtredingen op spelers van Feyenoord.

Nijhuis onthield de Rotterdammers volgens de trainer ook een strafschop. Ook tijdens de wedstrijd had Koeman een onderonsje met Nijhuis. De scheidsrechter sprak de voormalig international vermanend toe langs de zijlijn.

"Ach, dat mag hij doen", zei Koeman tegen de NOS. De trainer maakte onder meer een wegwerpgebaar. "Ik vond dat Nijhuis te weinig oog had voor bewuste tackles op de man. Al in de beginfase had hij rood moeten trekken voor een charge op Graziano Pellè. Hij liet te veel toe en daar maakte het agressief spelende NAC dankbaar gebruik van. Mede daardoor kon die ploeg na ruim een half uur in de wedstrijd komen."

NAC kwam op gelijke hoogte via een penalty. Koeman vond de beslissing van Nijhuis na een handsbal van Miquel Nelom twijfelachtig. "Hij kan hem wel of niet geven. Maar wij kregen hem niet toen NAC in de extra tijd ook hands leek te maken. Maar goed, we hebben het toch zelf laten liggen", verklaart de Feyenoord-trainer.

"NAC is alleen gevaarlijk geworden uit standaardsituaties. Verder hebben we wel goed gespeeld en heel veel kansen gecreëerd. We zijn er echter niet in geslaagd de winnende te maken. Daar moet je gelukkiger in zijn."

Het geluk moet Feyenoord ook zelf afdwingen, vertelt Koeman. "Het heeft ermee te maken dat we niet attent genoeg zijn. Dat begint bij Erwin Mulder, die voor rust twijfelend zijn doel uitkwam. Mede daardoor laten we ze terug in de wedstrijd komen. Dat was niet nodig. Wij waren verreweg de betere ploeg. Ik ben tevreden op basis van ons spel. Dat biedt een houvast voor de trainer. Net als in eerdere wedstrijden was er een groot verschil in de kansenverhouding, maar dat kwam niet tot uiting in de score en dat doet pijn."