Van Marwijk: "Ik heb de zaak onderschat"

Bert van Marwijk heeft de klus bij Hamburger SV onderschat. Dat zei de ontslagen trainer zondagavond bij Studio Voetbal. Van Marwijk werd nog geen half jaar geleden aangesteld door HSV. "Ik heb de zaak misschien een beetje onderschat. Dat zou kunnen, maar de uitdaging was spannend. Ik wist ook wel dat het geen topteam was, maar ik dacht wel dat ik ze verder kon brengen", aldus Van Marwijk zondagavond.

"Ik voel me niet beschadigd", vervolgt Van Marwijk, die bij zijn vertrek twee jaar salaris mee krijgt. Zijn contract liep door tot 2015. Volgens Bild ontvangt de Nederlandse trainer 4,2 miljoen euro. "Je hoeft je over mij geen zorgen te maken. En financieel? Dat is maar bijzaak. Gevarengeld noem ik het."

Van Marwijk verlaat het in degradatienood verkerende HSV, dat op de zeventiende plaats staat in de Bundesliga. "Het is een elftal dat mentaal kwetsbaar is. Ook was er een gebrek aan kwaliteit in de verdediging. Dit team is veel te lief en kan niet goed met weerstand omgaan." Volgens de trainer is de chaos bij HSV groot. "Ik heb begrepen dat nu ook de raad van advies vandaag of morgen opstapt."

Hoewel HSV er belabberd voor staat, denkt Van Marwijk dat HSV het in zich heeft om degradatie te ontlopen. "Het is een heel jonge ploeg en een smalle selectie. Ook kwetsbaar door blessures. Als alles fit is dan kan dit team erin blijven. Kijk naar de ranglijst, twee of drie punten meer is een plek die in de Bundesliga behoud betekent. Die kans is er. Daar was ik ook zeker in blijven geloven."