Seedorf streeft naar mooi voetbal bij AC Milan

Clarence Seedorf wil met sprankelend voetbal de fans in San Siro op de stoelen krijgen. "Het gaat niet alleen om winnen, het gaat er ook om hoe je wint", zei de coach van AC Milan maandag tegen het Italiaanse persbureau ANSA. Seedorf begon op 16 januari aan zijn eerste klus als trainer. Sinds de komst van de Nederlander won AC Milan drie van zijn vijf competitieduels.

"Ik houd ervan om naar teams te kijken die aanvallend spelen", liet de viervoudig Champions League-winaar weten. "Niet alleen van individuele spelers, maar zeker ook van teams als Bayern München, die in recente jaren een geweldige organisatie en aanvallend potentieel hebben laten zien, kan ik genieten."

Afbraakvoetbal past niet in de filosofie van Seedorf. "Defensief voetbal kan effectief zijn en soms moet je ook zo spelen. Als je echter aan mij vraagt wat ik leuk vind aan voetbal, dan zijn dat zonder twijfel de teams die vaker dan een keer willen scoren."

AC Milan speelt woensdag de heenwedstrijd in de tweede ronde van de Champions League in Spanje tegen Atletico Madrid. De Rossoneri maken in de serie A een dramatisch seizoen door. De Milanezen staan na 24 wedstrijden negende in de Italiaanse competitie.