Van der Hoorn weg als technisch directeur Den Bosch

FC Den Bosch moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Fred van der Hoorn stopt na dit seizoen. De voormalige profvoetballer heeft genoeg van alle 'bagger' die hij vooral dit seizoen over zich heen krijgt, zegt hij tegen VI.

Van der Hoorn kreeg veel kritiek van de supporters, nadat de club zich zou hebben laten foppen door een nepsjeik. Ook de introductie van Brabant United, een gezamenlijke jeugdopleiding van Den Bosch en RKC Waalwijk, en de hernieuwde financiële problemen vielen verkeerd bij de aanhang.

"Ik werd gekielhaald door de supporters. Ik was een verrader, ik had de ziel van de club verkocht", vertelt Van der Hoorn. "Maar ik beslis hier niets alleen en we denken allemaal dat dit het beste is voor FC Den Bosch. Het is de toekomst. Maar nee hoor, niks dan bagger van de fans."

De directeur zegt e-mails te hebben ontvangen waarin hij wordt bedreigd. "Ik heb zelfs politiebegeleiding gehad. Dat hoefde van mij niet. Ik zei tegen die agenten, geef ze alsjeblieft een kans, dan reken ik wel met ze af."

Naast de financiële malheur vallen ook de sportieve prestaties van de Bosschenaren aan het begin van dit seizoen tegen. De ploeg staat momenteel tiende in de Jupiler League.