[FA Cup] Brighton en Hull City op herhaling

Brighton & Hove Albion heeft maandag gelijkgespeeld tegen Hull City in de achtste finale van de FA Cup: 1-1. In eigen huis stond de ploeg uit het Championship lang met 1-0 voor door een treffer van Jose Ulloa. Yannick Sagbo trok vijf minuten voor tijd de stand gelijk. Wanneer de replay in Hull wordt gespeeld is nog niet bekend.

In de eerste helft was Brighton zeker niet de mindere van Premier League-ploeg Hull. Na een halfuur kwam de ploeg dan ook niet onverdiend op voorsprong via een wippertje van Ulloa. Diezelfde aanvaller kon op slag van rust de 2-0 binnenkoppen, maar zag de bal net naast de paal draaien.

In de tweede helft was het spel van hetzelfde laken een pak. Pas in het laatste kwartier begon Hull druk te zetten. Na de goal van Sagbo probeerde de Noord-Engelse ploeg nog een replay te voorkomen, maar Brighton bleef overeind. De winnaar van de replay treft Southampton in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi.