Mourinho: "Slechtste Barcelona in jaren"

Manchester City heeft volgens José Mourinho een kans op de volgende ronde in de Champions League tegen "het slechtste Barcelona in jaren". De ploeg van manager Manuel Pellegrini neemt het dinsdagavond op tegen Barcelona in het Etihad Stadium.

Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis kan Manchester City de kwartfinale van de Champions League bereiken, maar krijgt het niet makkelijk tegen de Spaanse kampioen. Mourinho geeft Manchester City een goede kans. "Kijkend naar de geschiedenis van de club is Barcelona de favoriet", zegt de Portugese trainer tegen ITV. "Maar dit Barcelona heeft dit seizoen laten zien dat het niet hetzelfde is als de afgelopen jaren."

"Natuurlijk hebben ze Lionel Messi. Hij is speciaal", vervolgt Mourinho. "En ze hebben meer dan alleen Messi in huis. Maar ik denk dat dit het slechtste Barcelona in jaren is. Ik geef City wel een kans."

Manchester City-manager Pellegrini heeft Barcelona wat hoger zitten en weet dat het zwaar gaat worden tegen Messi en zijn ploeggenoten. "Barcelona is niet Messi. Ze beschikken ook over andere spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Het is voor ons belangrijk dat we spelen, verdedigen en aanvallen als een team."