City-coach Pellegrini beklaagt zich over scheids

Manchester City-coach Manuel Pellegrini was dinsdag niet te spreken over scheidsrechter Jonas Eriksson. De Zweed stuurde in het Champions League-duel tussen City en Barcelona Martin Demichelis met rood naar de kant en gaf een strafschop. "De scheidsrechter besliste de wedstrijd", mopperde Pellegrini.

In de aanloop naar de overtreding van Demichelis liet Eriksson een schijnbare overtreding van Sergio Busquets op Jesus Navas onbestraft. "Vanaf het begin kon ik al zien dat de scheidsrechter niet onpartijdig was." Ook over de strafschop had Pellegrini een mening. "Het was geen penalty, de overtreding was buiten het zestienmetergebied."

Barcelona heeft een historie met Eriksson. In 2012 klaagde de toenmalige trainer Pep Guardiola na een 0-0 gelijkspel tegen AC Milan dat de Zweed zijn ploeg strafschoppen onthield. Pellegrini wist dat ook. "Het leek alsof hij een belangrijke fout tegen Barcelona uit een eerder wedstrijd wilde goedmaken", liet de Chileen weten. "Hij had geen controle over de wedstrijd."

Pellegrini trok vervolgens Erikssons ervaring, die bij het EK in 2012 floot, in 2013 de Europese Super Cup leidde en een goede kans maakt om deze zomer bij het WK in actie te komen, in twijfel. "Het was geen goed idee om een Zweedse scheidsrechter zo'n belangrijke wedstrijd te laten leiden", stelde hij. "Misschien heeft dit soort wedstrijd een scheidsrechter met meer ervaring nodig."

Zijn opmerkingen komen Pellegrini waarschijnlijk duur te staan. In vergelijkbare gevallen deelde de UEFA boetes en schorsingen uit.