De Boer: "Ik wil de halve finales halen"

Frank de Boer wil dit seizoen met Ajax de halve finale halen van de Europa League. Nadat Ajax op de derde plaats eindigde in de groepsfase van de Champions League achter Barcelona en AC Milan, mag de ploeg van De Boer het nu proberen in de knock-outfase van de Europa League.

Donderdagavond komt Red Bull Salzburg op bezoek in de Amsterdam ArenA. De trainer van de Amsterdammers is onder de indruk van de Oostenrijkse opponent. Red Bull Salzburg gaat fier aan kop in de Oostenrijkse competitie. Om een indruk te krijgen van de tegenstander bekeek De Boer een oefenwedstrijd van Salzburg tegen Bayern München, welke met 3-0 werd gewonnen. "Het is niet dat ik geschrokken ben, maar ik zag wel een heel goed en dynamisch team", zegt De Boer op de clubsite van Ajax.

"Ze hebben veel voetballend vermogen en speelden Bayern München helemaal weg", aldus De Boer. "Ik denk dat Bayern misschien twee of drie kansen heeft gehad. En als je ziet hoe ze er in de competitie voor staan, dan weet je dat er heel veel vertrouwen is en er een heel goed elftal staat."

Het is niet de vraag óf Salzburg dit seizoen kampioen van Oostenrijk wordt, maar wanneer. De voorsprong op de nummer twee bedraagt liefst zeventien punten. "Ze koppelen snelheid aan techniek en hebben een goede teamspirit."

Ondanks de uitstekende indruk die De Boer krijgt van de tegenstander, vindt de coach dat zijn ploeg de volgende ronde moet halen. "Wij hebben Champions League gespeeld en zij niet. Maar je hebt weleens ploegen die opeens een heel goed team zijn, als de puzzelstukjes net allemaal goed in elkaar vallen. Dat gevoel heb ik een beetje bij Salzburg."

"Ze zitten op een roze wolk en daar moeten wij ze van af proberen te schoppen", aldus De Boer, die ambitieus is. "Ik wil zeker de halve finales halen. Of dat realistisch is, moeten we afwachten. Maar die druk moeten we ons opleggen."