Koeman: "Makkelijke kritiek op Pellè"

Feyenoord liet afgelopen weekend dure punten liggen in de strijd om de landstitel. Na een gelijkspel bij NAC Breda (1-1) is het gat met koploper Ajax opgelopen tot zeven punten. Graziano Pellè miste een aantal goede kansen in het Rat Verlegh Stadion, zag ook Koeman.

De trainer neemt het op voor de Italiaan (28) die vorig seizoen tot 27 doelpunten kwam voor Feyenoord. Pellè weet volgens Koeman 'precies wat er moet gebeuren'. "Dan is het wel gemakkelijk hem te bekritiseren na een wedstrijd waarin hij niet heeft gescoord", zegt de oud-international tegen Voetbal International.

Pellè gaf na afloop van de remise bij NAC aan dat het beter moet. "Daarmee is het voor mij klaar. Want je kunt toch moeilijk zeggen dat wij wat te klagen hebben over het rendement van Graziano", aldus Koeman over de captain van Feyenoord, die achttien keer scoorde in 22 competitieduels.

Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij FC Twente. De Tukkers staan op de tweede plaats. Het verschil met de naaste achtervolger van Ajax is vier punten. Een overwinning in De Grolsch Vest lijkt de enige mogelijkheid voor Feyenoord om nog mee te doen in de titelrace.