[EL] Uitslag Slovan Liberec - AZ

AZ is er in geslaagd om de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Europa League te winnen. In de slotfase van de wedstrijd tekende Nick Viergever voor de enige treffer in Tsjechië.

In de eerste helft was AZ de bovenliggende partij, had daardoor meer balbezit en zorgde voor het nodige gevaar. Uiteindelijk was Viktor Elm het dichtst bij de openingsgoal. Zijn kopbal, die voortkwam uit een corner, miste het doel echter.

Buiten de kans van Elm waren het voornamelijk een aantal afstandsschoten, die op beide doelen werden afgevuurd. Bovendien claimde Slovan Liberec in de eerste helft nog een strafschop, omdat Jan Wuytens de bal met de hand zou hebben aangeraakt.

Ook na de thee liet Slovan Liberect het initiatief veelal aan AZ. De Alkmaarder formatie deed hier echter veel te weinig mee. Ook de tegenstoten van de Tsjechische formatie zorgden echter niet voor gevaar, waardoor het er alle schijn van had dat het duel doelpuntloos zou eindigen.

Viergever dacht daar anders over en slaagde er in de 89e minuut in om een rebound tot doelpunt te promoveren. Hierdoor heeft AZ in eigen huis een prima uitgangspositie voor de volgende ronde in de Europa League.


Slovan Liberec

0 - 1

AZ

    89' Viergever 
 
Gele kaart: Sackey, Rybalka (Slovan Liberec), Reijnen (AZ)
 
Stadion: Stadion u Nisy, Liberec
Toeschouwers: 6.700
Arbiter: Tudor (Roe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kovar
Coufal
Kovác
Rajnoch
Fleisman
Sural
Sackey
Pavelka
Rybalka
Frydek
Boednik (Pimpara/86)
  Esteban
Reijnen
Gouweleeuw
Wuytens
Viergever
Gudelj
Ortíz
Elm
Gudmundsson
A. Jóhannsson
Beerens