Barcelona-preses ontkent fraude bij transfer Neymar

FC Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu heeft geen spijt van de manier waarop de transfer van Neymar tot stand is gekomen. Dat liet hij vrijdag weten, een dag nadat de club in een Spaanse rechtbank is aangeklaagd voor belastingfraude. "We hebben alles volgens de regels gedaan. Ons contract met Neymar en Santos is volledig legaal."

Onderzoeksrechter Pablo Ruz meent dat er genoeg bewijs is van belastingfraude. Het gaat om een bedrag van 9,1 miljoen euro dat verband houdt met de transfer van Neymar. De Braziliaan kwam afgelopen zomer voor 57 miljoen euro over van Santos.

Volgens Bartomeu zouden de Catalanen de zaken een volgende keer niet anders aanpakken. "De onderhandelingen, de transacties, de contracten, alles is volgens de regels gegaan en we zouden het precies weer zo doen."

Ruz onderzoekt ook Sandro Rosell, de voorganger van Bartomeu. Rosell ligt onder vuur, omdat veertig miljoen van de transfersom naar een bedrijf is gegaan waarvan de vader van Neymar de eigenaar is. De commotie die ontstond leidde vorige maand tot zijn vertrek.

Een openbaar aanklager beschuldigde Barcelona er woensdag al van dat er valse contracten zijn gebruikt om de fiscus te tillen.