Elia hoopt stiekem op WK

Hij zat niet bij de voorselectie voor het oefenduel met Frankrijk, maar Eljero Elia hoopt nog altijd dat hij komende zomer op het WK voor Oranje kan schitteren. Zijn club Werder Bremen kent geen best seizoen en staat na 21 speelronden op de dertiende plaats van de Bundesliga. Toch onttrekt Elia zich enigszins aan de malaise en speelt hij zelf prima wedstrijden voor de Noord-Duitsers.

De carrière van Elia werd altijd gekenmerkt door incidenten, maar die fase lijkt nu voorbij. "Vorig jaar werd er steeds gewezen op incidenten buiten het veld", zegt Elia tegen Voetbal International. "Nu kan dat niet meer en moeten ze me beoordelen op mijn prestaties in de wedstrijd. Na vorig jaar móést ik ook veranderen. Ik geloof dat ik op de goede weg ben."

Bondscoach Louis van Gaal maakte woensdag zijn voorlopige selectie bekend voor het oefenduel met Frankrijk. Elia zat er niet bij. Wellicht dat het verschil in speelstijlen tussen Oranje en Werder Bremen daar debet aan is. "Er komt in Bremen inderdaad veel meer verdedigend werk bij kijken, maar terugkeren in Oranje is altijd mijn doel gebleven."

De oud-speler van ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV en Juventus toont zich ambitieus. "Dit jaar heb ik drie dingen om naar uit te kijken: sportief herstel met Werder Bremen, een rentree bij het Nederlands elftal en ik word deze zomer voor de derde keer vader", legt Elia uit. "Maar pas na het WK! Dat hoeft dus geen enkel probleem te zijn."