[JL] Koploper Dordrecht lijdt nederlaag

FC Dordrecht heeft vrijdag in de Jupiler League zijn zesde seizoensnederlaag geleden. De koploper ging met 3-2 onderuit bij FC Eindhoven. Dordrecht kwam via Paul Gladon in de 84e minuut op 2-2, maar even later schoot Chiró N'Toko de winnende binnen.

Eindhoven kwam via Nayib Lagouireh in de zevende minuut op voorsprong. Jessy Mayele maakte op slag van rust gelijk, maar kort in de tweede helft scoorde N'Toko de 2-1. De Belg met Congolese roots zou uiteindelijk tot de man van de wedstrijd uitgroeien. Dordrecht blijft lijstaanvoerder, maar Willem II kan zaterdag bij winst op Helmond Sport tot op een punt naderen.

Nummer drie VVV-Venlo leed een week na het veroveren van de derde periodetitel een thuisnederlaag tegen Excelsior. De Rotterdammers zegevierden met 0-2 door goals van Adil Auassar en Jordan Botaka.