Arsenal onthult standbeeld Bergkamp

Arsenal heeft zaterdag een standbeeld onthuld van de Nederlandse clublegende Dennis Bergkamp. Een grote groep mensen had zich verzameld bij het Emirates Stadium om de onthulling bij te wonen, zo meldt de Londense club op de website. Bergkamp zelf was ook aanwezig bij het grote moment.

"Ik ben enorm vereerd en trots op dit moment", zei de oud-aanvaller die elf seizoenen uitkwam voor de Gunners. "Iedereen weet dat ik van Arsenal hou en dat ik een geweldige tijd hier had. Het team was geweldig en we boekten veel successen. Voor mij en mijn familie was het een heel belangrijke en aangename periode in ons leven."

Het standbeeld stelt Bergkamp voor die hangend in de lucht een bal aanneemt. De sierlijke spits kwam in 1995 naar Londen en speelde 423 wedstrijden voor Arsenal, waarin hij 120 doelpunten scoorde. Bergkamp voegt zich met zijn standbeeld bij de clubiconen Thierry Henry, Herbert Chapman en Tony Adams die eerder al vereeuwigd werden.

Ken Friar was ten tijde van de komst van Bergkamp directeur van Arsenal. "Dennis heeft zo veel betekend voor de club. Hij heeft de fans getrakteerd op enkele van de meest opwindende voetbalduels die dit land ooit gezien heeft. Dit beeld vereeuwigt een publiekslieveling en een simpelweg unieke voetballer, wiens vaardigheid en bekwaamheid absoluut een genot waren om te aanschouwen."