[Bundesliga] HSV verslaat Dortmund na ontslag Van Marwijk

Hamburger SV heeft in de eerste wedstrijd zonder Bert van Marwijk voor een stunt gezorgd. De nieuwe trainer Mirko Slomka debuteerde zaterdag met een 3-0 thuiszege op Borussia Dortmund. Petr Jirácek opende de score kort voor rust. Na de thee sloeg Pierre-Michel Lasogga toe, waarna het via Hakan Calhanoglu in blessuretijd zelfs nog 3-0 werd.

HSV had de laatste zeven duels in de Bundesliga verloren. Na de nederlaag bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig (2-4) vorige week moest Van Marwijk het veld ruimen. Door de uitstekende start van zijn opvolger klimt HSV naar de zestiende plaats. Met die plek is de club nog wel veroordeeld tot de nacompetitie, maar ontloopt het rechtstreekse degradatie.

Rafael van der Vaart was er niet bij tegen Dortmund, dat derde blijft achter koploper Bayern München en Bayer Leverkusen. De 31-jarige middenvelder kampt met een enkelblessure.

Gertjan Verbeek won voor eigen publiek met 2-1 van Eintracht Braunschweig. Na een rode kaart voor Per Nilsson en de openingsgoal van Dominick Kumbela leek Verbeek een donkere middag tegemoet te gaan. Via Hiroshi Kiyotake en Tomá? Pekhart werd het tij direct na rust echter gekeerd. Braunschweig deed zichzelf wel te kort door twee strafschoppen te missen.

Nürnberg staat nu veertiende in de Bundesliga, maar het heeft nog altijd maar een punt voorsprong op onder meer HSV en vijf op Braunschweig.

Paul Verhaegh scoorde voor FC Augsburg tijdens de 4-2 uitzege bij SC Freiburg. De Nederlandse verdediger maakte er in de 78e minuut 2-2 van, waarna Augsburg in de slotfase de drie punten pakte.