[PL] Van Persie trefzeker voor winnend Manchester United

Robin van Persie en Wayne Rooney hebben Manchester United aan een zege bij Crystal Palace geholpen. Beide aanvallers scoorden zaterdag en zorgden daarmee voor de 2-0 eindstand. De aanvoerder van het Nederlands elftal brak in de 62e minuut uit een strafschop de ban, acht minuten later vond ook Rooney het net.

De Engelse international tekende vrijdag nog een nieuw contract, dat hem ongeveer 365 duizend euro per week oplevert. Hij ligt nu tot medio 2019 vast bij de regerend Engels kampioen. Manchester United boekt een plekje winst en staat nu zesde in de Premier League. Met vijftien punten achterstand op koploper Chelsea is titelprolongatie echter nog altijd ver uit zicht.

Bayer Leverkusen liep tegen een nederlaag aan in de Bundesliga. De nummer twee van de ranglijst ging met 3-1 onderuit bij VfL Wolfsburg. De achterstand op Bayern München, dat zondag tegen Hannover 96 speelt, kan daardoor oplopen tot negentien punten. Eerder op de dag verloor Borussia Dortmund, dat derde staat, al bij Hamburger SV (3-0).

Bas Dost maakte de openingstreffer voor Wolfsburg, dat vijfde staat. Na de gelijkmaker van Sidney Sam, scoorden ook Luiz Gustavo en Ricardo Rodriguez, die in eerste instantie een strafschop miste, voor de thuisploeg.