[PL] Liverpool verslaat Swansea in doelpuntrijk treffen

Liverpool heeft zondag op Anfield een 4-3 zege geboekt op Swansea City. Daniel Sturridge en Jordan Henderson scoorden allebei twee keer voor de thuisploeg. Twee goals van Wilfried Bony bleken voor Swansea niet genoeg.

Sturridge en Henderson bezorgden Liverpool binnen twintig minuten een 2-0 voorsprong, waarna Jonjo Shelvey voor Swansea scoorde tegen zijn oude club. Bony, Sturridge en nogmaals Bony waren vervolgens trefzeker, waarna Henderson in de 74e minuut Liverpool van dichtbij naar de overwinning schoot.

Sturridge scoorde voor de achtste wedstrijd op rij. Daarmee trad hij in de voetsporen van Ruud van Nistelrooy, die ooit hetzelfde deed voor Manchester United.

Liverpool blijft door de zege een outsider voor de landstitel. De club heeft vier punten minder dan koploper Chelsea. Swansea staat vier punten boven de degradatiestreep op de twaalfde plek. Jonathan de Guzman en Michel Vorm speelden op Anfield voor de ploeg uit Wales, Marvin Emnes en Dwight Tiendalli bleven op de bank.

Newcastle United won in blessuretijd drie punten tegen Aston Villa: 1-0. Op St. James's Park scoorde Loïc Rémy in de 92e minuut de enige goal van de wedstrijd. Bij Newcastle, dat achtste staat, speelden Vurnon Anita en Tim Krul de hele wedstrijd. Bij Villa deden aanvoerder Ron Vlaar en Leandro Bacuna hetzelfde. Hun ploeg bezet de dertiende plek.