[Serie A] Seedorf wint met Milan bij Sampdoria

Clarence Seedorf heeft zijn vierde competitiezege als coach van AC Milan geboekt. De Nederlander zag zijn ploeg zondag met 2-0 winnen bij Sampdoria. Adel Taarabt en Adil Rami scoorden. Seedorf hield Nigel de Jong de gehele wedstrijd op de bank en liet Urby Emanuelson een kwartiertje invallen. Sampdoria-invaller Maxi Lopez was even daarvoor met rood van het veld gestuurd.

Milan steeg door de zege naar de negende plaats. Bij Seedorfs aanstelling ruim een maand geleden stond Milan elfde.

Stadsgenoot Internazionale bleef in eigen huis steken op 1-1 tegen Cagliari. Mauricio Pinilla bracht de bezoekers vijf minuten voor rust uit een strafschop op voorsprong. Kort na de thee zorgde Rolando voor evenwicht.

Inter, dat vijfde staat, leek na twee zeges aan de betere hand. Nummer zes Hellas Verona won met 3-2 bij Livorno en naderde Inter tot op een punt.