Bosz: "Zege nodig voor zelfvertrouwen"

Vitesse wist zondagmiddag na ruim een maand zonder zege weer eens te winnen in de Eredivisie. Trainer Peter Bosz was tevreden na de winst op RKC Waalwijk. Vitesse was in de GelreDome met 3-1 te sterk. Bij rust keken de Arnhemmers nog tegen een achterstand aan.

"De eerste helft ging het zoals in de afgelopen weken. We speelden zonder vertrouwen en bij de eerste counter scoorde RKC meteen", zei Bosz tegen FOX Sports. De coach van Vitesse besloot Lucas Piazon en Renato Ibarra op de bank te laten beginnen. Bertrand Traoré en Zakaria Labyad waren de vervangers. In de rust greep Bosz opnieuw in. Valeri Qazaishvili en Ibarra kwamen de gelederen versterken. Dat ging ten koste van aanvoerder Guram Kashia en Traoré.

De wissels pakte goed uit. "Het belangrijkste was dat we binnen vijf minuten na rust twee keer scoorden. Ik had voor ogen om met Marko Vejinovic centraal achterin het initiatief te nemen en dat is goed gelukt. Met de goals kwam er weer vertrouwen en toen lieten we ook weer combinaties zien die er de afgelopen weken niet waren."

Vitesse kon een driepunter goed gebruiken na een zwakke serie wedstrijden. "Dat we kunnen voetballen hebben we getoond, maar de afgelopen weken was ook duidelijk dat dit weg was. We hebben alles geprobeerd om dat op te lossen. We hebben gepraat, spelers laten staan, hard getraind en minder hard getraind. Uiteindelijk heb je gewoon een zege nodig om vertrouwen terug te winnen", besluit Bosz.