De Boer: "We hebben ons goed hersteld"

Ajax boekt zondagmiddag een ruime overwinning op AZ (4-0). Trainer Frank de Boer zag zijn team goed reageren na een pijnlijke nederlaag tegen Red Bull Salzburg. Ajax ging donderdagavond tegen Salzburg hard onderuit in de Amsterdam ArenA (0-3). De Boer stuurde tegen AZ dezelfde elf namen in het veld als in het Europa League-duel. AZ bleek geen lastige opponent voor het team.

"We hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen Salzburg", aldus de trainer van Ajax tegen FOX Sports. "En we kunnen dan zeggen dat AZ een mindere dag had, maar ik denk juist dat wij een heel goede dag hadden. We staan niet voor niets bovenaan, dus we doen het niet onaardig. Wij wilden zo snel mogelijk weer dat goede gevoel pakken en dat is gelukt. En dat heeft niets te maken met revanche. Want nogmaals, de nederlaag tegen Red Bull Salzburg zie ik nog steeds als een incident", zegt De Boer.

Ajax wacht een zware week. De Amsterdammers gaan donderdag naar Salzburg voor de return in de achtste finale. Drie dagen later staat De Klassieker op het programma. "Donderdag wil ik wel revanche nemen, al hou ik de wedstrijd tegen Feyenoord wel in gedachten", verklaart De Boer.

De regerend landskampioen pakte zondag drie punten tegen AZ, maar verloor Viktor Fischer. De aanvaller viel uit met hamstringblessure. Nicolai Boilesen en Lasse Scöne zijn ook in de komende wedstrijden niet inzetbaar vanwege blessures.
Dat biedt wellicht ruimte voor een basisplaats voor Ricardo Kishna. De aanvaller (19) maakte tegen AZ als invaller zijn eerste goal voor Ajax. "Het is hartstikke leuk voor Kishna. We willen hem rustig brengen, maar het is geweldig dat je zo'n goal maakt in De Arena. Al met al ben ik tevreden met het resultaat en de vele kansen die we hebben gecreëerd", besluit De Boer.