Boom en Vanmarcke kopmannen Belkin in Omloop

Lars Boom en de Belg Sep Vanmarcke zijn de kopmannen van Belkin bij de eendagskoers Omloop Het Nieuwsblad komende zaterdag. Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Jos van Emden en Tom Leezer zijn de overige Nederlanders van Belkin die aan de start staan, zo maakte de wielerploeg maandag bekend.

De Omloop Het Nieuwsblad staat bekend als de opening van het wielerseizoen en is de eerste klassieker van het jaar. "Ik kijk erg uit naar komend weekeinde", laat Sep Vanmarcke, winnaar in 2011, weten. "Iedereen wil er goed zijn. Het verloop zal zijn als altijd. Op de Taaienberg zal de wedstrijd ontploffen en vanaf dat moment zal het vol koers zijn."

Een dag na de Omloop vindt traditiegetrouw Kuurne-Brussel-Kuurne plaats. Boom, Van Emden en Leezer komen daar niet in actie en worden vervangen door Jetse Bol, Barry Markus en Moreno Hofland. Naast de Nederlanders en Vanmarcke komen de Duitser Robert Wagner en de Belg Maarten Wynants zaterdag en zondag in actie voor Belkin.

Ploegleider Frans Maassen denkt dat Vanmarcke en Boom een kans maken. "Zij zijn onze kopmannen in de Omloop en zullen gesteund worden door een toegewijde groep renners. Sep rijdt een dag later ook Kuurne, maar we moeten even kijken hoe hij zich na de zaterdag voelt. Normaliter is Kuurne ook meer een wedstrijd voor sprinters, maar die hebben we ook."?