Van Gaal laat 35 spelers hopen op WK

Op een paar uitzonderingen na hoeven de spelers die geen uitnodiging kregen van Louis van Gaal voor de oefeninterland tegen Frankrijk niet te rekenen op het WK in Brazilië.

"Zeg nooit nooit, maar met de selectie van 33 voor de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk op 5 maart heb ik een duidelijke richting aangegeven welke spelers op een plaats in de WK-selectie van Oranje kunnen rekenen", zegt Van Gaal in gesprek met De Telegraaf.

Spelers die ontbreken in de 33-koppige voorselectie lijken het WK uit hun hoofd te moeten zetten. "Rafael van der Vaart en Jeremain Lens zijn de uitzonderingen want Rafael is geblesseerd en Jeremain geschorst voor Frankrijk. Op ons initiatief, omdat ik vind dat een international zich altijd moet beheersen", aldus Van Gaal, doelend op de rode kaart die Lens kreeg in de vriendschappelijke interland tegen Colombia.

"Deze twee spelers hebben wel iets laten zien en scoren – samen met Robin van Persie - het hoogste rendement gedurende deze periode van mij als bondscoach. Zij hebben een streepje voor. Luciano Narsingh scoorde evenzeer een hoog rendement en daarom zit hij bij de groep van 33. Alle geselecteerden dienen bij hun club te laten zien waarom ze in aanmerking komen voor het WK. Nee, mijn selectie voor Brazilië staat niet vast."