Bergkamp: "Wel eens terug naar Arsenal"

Dennis Bergkamp wil in de toekomst terugkeren bij Arsenal. De huidige assistent-coach van Ajax onthulde zaterdag een standbeeld bij de Engelse topclub. Bergkamp (44) speelde tussen 1995 en 2006 met veel succes voor Arsenal.

De aanvaller won met de club uit Londen onder meer drie landstitels en vier keer de FA Cup. Bergkamp groeide uit tot ware een publiekslieveling. De clubleiding van The Gunners besloot The Non-Flying Dutchman te eren voor zijn loopbaan.

Buiten het Emirates Stadium staat sinds zaterdag een standbeeld van Bergkamp. De oud-international onthulde het sculptuur zelf en sprak onder grote belangstelling zijn dankwoord uit. De vele aanwezige supporters zongen Bergkamp toe en verzochten hem terug te komen naar Arsenal.

"Geweldig om te horen, maar het is nu niet de tijd om zo'n stap te maken", zegt de Amsterdammers in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb een gezin met vier kinderen. Zoals je weet zijn we bij Ajax iets opgestart. Ik heb geen haast, maar uiteindelijk wil ik wel eens terugkomen bij Arsenal om van betekenis te zijn."

Bergkamp heeft nog contact met oud-teamgenoten van Arsenal. Onder hen ook Patrick Vieira, nu werkzaam bij Manchester City, en Thierry Henry, die nog onder contract staat bij New York Red Bulls. Henry was jarenlang de vaste aanvalspartner van de Nederlander.

Henry sprak recentelijk uit binnen niet al te lange tijd terug te willen keren naar Londen. Bergkamp weet dat die gedachte ook bij voormalig Arsenal-captain Vieira speelt. "Misschien komen we uiteindelijk allemaal wel weer terug. Ja, net als nu bij Ajax", besluit Bergkamp.