Rosales stevent af op vertrek bij Twente

Roberto Rosales lijkt bezig te zijn aan laatste seizoen bij FC Twente. Zijn zaakwaarnemer heeft tot drie keer een afspraak met de clubleiding geannuleerd. Rosales (25) heeft nog een contract tot komende zomer.

De Venezolaan kreeg een nieuwe aanbieding van FC Twente, maar de clubleiding kreeg vooralsnog geen reactie. Rosales kan een meerjarige verbintenis tekenen in Enschede, waar hij sinds de zomer van 2010 speelt.

"Zijn zaakwaarnemer heeft tot drie keer toe een afspraak met ons geannuleerd", zei voorzitter Joop Munsterman tegen Voetbal International. "Wij stellen ons nu op het standpunt van: Laat maar. De aanbieding is gedaan en we willen best doorpraten, maar wíj bellen niet meer."

Rosales miste dit seizoen geen competitieduel voor FC Twente, nummer twee in de Eredivisie. De rechtsback scoorde één keer en gaf twee assists. De 49-voudig international van Venezuela kwam ruim drie jaar geleden over van AA Gent.

FC Twente verwacht deze week wel duidelijkheid te krijgen van het management van aanvaller Quincy Promes. De vleugelspeler (22) heeft een verbintenis tot medio 2015. Het gaat om een contract dat nog dateert uit de periode dat Promes bij Jong FC Twente speelde.

De clubleiding hoopt dat de aanvaller een verbeterd contract gaat tekenen in Enschede. Promes is dit seizoen een vaste waarde bij FC Twente. In 22 competitieduels vond hij tien keer het net. Vorige week kreeg Promes te horen dat hij tot de voorselectie van het Nederlands elftal behoort voor het oefenduel met Frankrijk (5 maart).