Martijn Keizer stapt over naar Belkin

Martijn Keizer zal het komende jaar in het shirt van Belkin Pro Cycling Team te zien zijn. De 25-jarige Nederlander tekende eerder al contract bij het continentale Veranclassic-Doltcini Flanders, maar kon via een clausule in zijn contract alsnog aan de slag gaan bij Belkin. 

Keizer zat zonder ploeg nadat Vacansoleil-DCM er vorig jaar mee stopte. Het Belgische Veranclassic-Doltcini pikte hem op, maar als er een WorldTour-ploeg langs kwam dan kon hij alsnog weg. "Dit is voor zowel ons als voor Martijn een buitenkansje", aldus ploegleider Nico Verhoeven. "Wij hebben ondanks het feit dat het seizoen nog pril is, gemerkt dat we vanwege het drukke programma af en toe vrij krap in onze renners zitten. Met Martijn halen we een sterke coureur binnen die ons helpt dit probleem op te lossen. We hadden hem vorig jaar ook al in het vizier, maar toen kozen we uiteindelijk voor anderen."

Keizer zelf is ook zeer blij. "Dit is een enorme kans en heel gaaf", aldus de Groninger. “Nadat Vacansoleil-DCM ermee ophield, twijfelde ik over doorgaan. Uiteindelijk besloot ik een jaar als amateur aan de slag te gaan om op die manier te proberen weer prof te worden. Dat het zo snel zou lukken, had ik niet verwacht. Ik kijk er naar uit om de ploeg dit jaar te helpen.”

Keizer kan zeer waarschijnlijk aankomend weekend al zijn debuut maken voor Belkin. Hij is direct opgenomen in de selectie voor de Classic Sud Ardèche en de Drôme Classic.