Van Gaal heeft geen interesse in Feyenoord

Louis van Gaal heeft geen interesse in de functie als hoofdtrainer van Feyenoord. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal heeft de Rotterdammers een nee verkocht.

"Ik ben een week of twee geleden gebeld door Van Geel, maar ik heb meteen afgezegd", vertelt Van Gaal in De Volkskrant. De voormalige trainer van Ajax, AZ, Barcelona en Bayern München hoopt na het seizoen aan de slag te gaan bij een Engelse topclub. "Ik heb dan de kans in een vierde land kampioen te worden."

Hoewel hij niet in gaat op het aanbod van Feyenoord's technisch directeur Marten van Geel, denkt Van Gaal dat hij wel bij de Rotterdamse club past. "Feyenoord is een volksclub en ik ben een volksjongen."  Wanneer Feyenoord in een eerder stadium had aangeklopt, was Van Gaal wel gegaan. "In 2005 ben ik door Van Geel benaderd om naar AZ te komen. Dat heb ik toen gedaan. Als Feyenoord me toen had gevraagd, had ik gekozen voor Feyenoord."

Van Gaal steekt niet onder stoelen of banken dat hij graag in de Premier League wil werken. Na het ontslag van Andre Villas-Boas bij Tottenham Hotspur werd hij benaderd door de Spurs. Van Gaal bedankte toen voor de eer omdat hij nog actief is als bondscoach. Mocht er geen topclub zich melden bij het management van Van Gaal, dan neemt de 62-jarige een sabbatical.