Van Persie baalt: "Dat maakt het lastig voor me"

Na de uitschakeling in de FA Cup en de benarde positie in de Premier League, lijkt ook de Champions League geen succes te worden voor Robin van Persie en Manchester United. De Nederlandse aanvaller kon dinsdagavond niet voorkomen dat United onderuit ging bij Olympiakos Piraeus. In Griekenland ging de thuisploeg met een verdiende 2-0 zege aan de haal. Na afloop stak Robin van Persie de hand in eigen boezem.

"Onze vier verdedigers en twee controlerende middenvelders speelden wel vrij redelijk, maar een linie verder gebeurde er niet veel", analyseerde hij ten overstaan van de NOS. "Dan moet je hopen op een kans. Die kregen we ook, maar miste ik. Die bal moet erin. De aanname was wel goed, maar het vervolg niet, helaas."

Buiten die goede mogelijkheid kwam Van Persie nauwelijks in het spel voor. Daar heeft de Oranje-international wel een verklaring voor. "Mijn medespelers staan soms in de ruimtes waarin ik wil spelen. Dat maakt het lastig voor me. Dan moet ik mijn looplijnen aanpassen aan mijn medespelers, en buiten mijn zones spelen. Dat vind ik wel jammer."

"Ons spel ging veel te langzaam. We hebben geloof ik maar twee kansen gecreëerd. Dat is veel te weinig tegen een ploeg als Olympiakos", vervolgde Van Persie, die lijdzaam toezag hoe de Griekse tegenstander beter met haar mogelijkheden omsprong. "Zij hebben ook niet bijzonder veel kansen gehad. Het is ook niet zo dat zij fantastisch waren of zo."

Het seizoen dreigt er al snel op te zitten voor The Mancunians. "We zullen moeten zoeken om nog een prijs te kunnen winnen. We staan er slecht voor in de competitie, en in de beker zijn we uitgeschakeld, dus dit is eigenlijk nog de enige kans die we hebben. Maar we staan er slecht voor", aldus de Rotterdammer.

In hoeverre de teleurstellende resultaten op het conto van David Moyes geschreven kunnen worden laat Van Persie in het midden. "Moyes heeft tijd nodig", legt hij uit. "Soms spelen we best goed hoor, maar niet altijd. Soms hebben we geluk niet mee. Alles wat tegen kan zitten, zit ook tegen. Het is aan ons om dat om te draaien. Het is heel makkelijk om naar iemand te wijzen, maar zo ben ik niet."