Erwin Koeman na seizoen weg bij RKC

RKC Waalwijk moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Erwin Koeman vertrekt deze zomer bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie. Dat maakte RKC woensdag bekend. Na een gesprek is duidelijk geworden dat de ambities van de trainer en de mogelijkheden van de club niet langer met elkaar stroken.

"Het plafond van RKC ligt, hoezeer hij en zijn familie het ook naar hun zin hebben in Waalwijk, lager dan Erwin zou willen", zegt manager technische zaken Janus van Gelder op de clubsite. "Wij hebben aangegeven dat we niet verwachten dat daar de komende jaren verandering in komt."

Koeman is vastbesloten om RKC met opgeheven hoofd te verlaten. "Als het ons lukt om ons, met ons bescheiden budget, opnieuw te handhaven in de Eredivisie, dan hebben we een wereldprestatie neergezet", oordeelt de trainer, die in maart 2012 Ernest Faber opvolgde. "Dat is hetgeen waarop ik me de komende maanden volledig concentreer."

Koeman is bezig aan zijn tweede periode bij RKC. Eerder had de oud-international de Brabantse club in het seizoen 2004-2005 onder zijn hoede. Met zijn aankondiging volgt hij het voorbeeld van zijn broer Ronald, die begin deze maand ook in een vroeg stadium te kennen gaf zijn aflopende contract bij Feyenoord niet te verlengen.