"Als iemand Ajax kan bespelen is het Feyenoord wel"

Drie keer is scheepsrecht. Dat is waar de Feyenoord-aanhang op hoopt na de twee nederlagen in de eerste twee edities van de klassieker dit seizoen. In achtereenvolgens augustus (2-1) en januari (3-1) ging Feyenoord onderuit tegen de huidige koploper van de Eredivisie.

Beide duels vonden plaats in de Amsterdam ArenA. Aankomende zondag neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. Ronald Koeman gelooft dat zijn ploeg aan het langste eind kan trekken. De ervaren oefenmeester put moed uit de eerdere twee krachtmetingen van het seizoen, ook al gingen beide duels verloren.

"Wij kijken uit naar Ajax en geloven dat we van ze kunnen winnen", zo tekende Voetbal International op uit de mond van de Zaandammer. "We hebben het ze moeilijk gemaakt in elke wedstrijd die we tegen ze hebben gespeeld, ook al was dat niet altijd terug te zien in het resultaat."

Ajax gaat momenteel fier aan kop in de Eredivisie, met een voorsprong van zes punten ten opzichte van FC Twente. Nummer vier Feyenoord heeft nog negen punten goed te maken op de koploper. "Maar als er in Nederland één ploeg is die Ajax goed kan bespelen, is Feyenoord het wel", stelt Koeman.

De titelaspiraties van de Rotterdammers kregen afgelopen weekend een flinke knauw, toen FC Twente in de slotseconden een punt uit het vuur sleepte tijdens de ontmoeting met Feyenoord. Ook aankomende zondag staat er veel op het spel, meent Koeman. "We willen onze fans extra blij maken met winst op Ajax."