'Vier kandidaten voor opvolging Van Basten'

Nu Marco van Basten zijn vertrek bij sc Heerenveen heeft aangekondigd is de clubleiding van de Friezen naarstig op zoek naar een vervanger. Heerenveen heeft daarbij vier kandidaten op het oog, schrijft De Leeuwarder Courant woensdagochtend.

Volgens het regionale dagblad maken Alex Pastoor, Erik ten Hag, Art Langeler en Jan de Jonge een goede kans om het stokje van Van Basten over te nemen. Het kwartet voldoet aan het profiel dat de clubleiding heeft opgesteld, namelijk dat van een opbouwtrainer die oog heeft voor het talent dat rondloopt binnen de jeugdopleiding van de club.

Ook Gertjan Verbeek stond op het lijstje van Heerenveen, maar de ervaren oefenmeester heeft momenteel geen oren naar een terugkeer op het oude nest. Hij stapte vroeg in dit seizoen in bij 1. FC Nürnberg en is niet van plan de Duitse laagvlieger te verlaten.

Alle vier de overgebleven kandidaten hebben reeds ervaring opgedaan als hoofdtrainer. Pastoor werd dit seizoen op straat gezet door NEC, Ten Hag ruilde Go Ahead Eagles vorig jaar in voor een avontuur bij het tweede elftal van Bayern München, Art Langeler verliet PEC Zwolle voor een baan als hoofd opleidingen bij PSV, en Jan de Jonge staat bij Heracles Almelo voor de groep.