Pellè: "Wat gaat de KNVB dan doen?"

Ofschoon een schorsing hem bespaard blijft, is Graziano Pellè allesbehalve tevreden met de wijze waarop de KNVB het incident van afgelopen weekend beoordeelde. De Italiaanse spits baalt van het feit dat alle aandacht na afloop van de 2-2 remise bij FC Twente uitging naar zijn gedrag, in plaats van het optreden van Serdar Gözübüyük.

De jeugdige arbiter onthield Feyenoord een strafschop, verzuimde Nick Marsman een rode kaart te geven, en keurde de twijfelachtige gelijkmaker goed. Volgens Pellè had de KNVB een signaal kunnen afgeven door Gözübüyük te straffen voor zijn arbitrale dwalingen. "Alles richt zich nu op mij, maar de scheidsrechter die ons besteelt komt overal mee weg", klaagt hij in gesprek met Voetbal International.

In de ogen van de clubtopscorer van Feyenoord zijn de gevolgen van de arbitrale missers groter dan de gevolgen van zijn wangedrag. "Je kunt mijn woede overdreven vinden, alleen: stel dat we aan het eind van het seizoen de voorronde van de Champions League missen op twee punten, wat gaat de KNVB dan doen?", vraagt hij zich hardop af.

Feyenoord liet dure punten liggen in De Grolsch Veste. Twente kwam in blessuretijd op gelijke hoogte, via een doelpunt dat naar buitenspel rook. Pellè botvierde zijn frustratie in de catacomben van het stadion, waarbij een reclamebord en een cameralamp het moesten ontgelden.

De aanklager liet een schorsing achterwege, en hield het in zijn schikkingsvoorstel bij een voorwaardelijke uitsluiting en een geldboete van vijfduizend euro. Bovendien werd een nog openstaande voorwaardelijke schorsing niet geactiveerd.