Sneijder: "Deze rol vanavond niet leuk"

Wesley Sneijder speelde met Galatasaray woensdagavond gelijk tegen Chelsea (1-1). De middenvelder hoopt in de return meer in het spel betrokken te worden. Sneijder (28) had een vrije rol op links. De Utrechter werd zelden aangespeeld door zijn teamgenoten. "Ik werd weinig bereikt. Dat kan weleens gebeuren", zegt de middenvelder, die voor de tweede helft in gesprek ging met trainer Roberto Mancini, tegenover de NOS. "Alles ging via de rechterflank, vooral voor de pauze. Ik heb dat wel aangegeven."

"In de tweede helft ging veel meer over links. De wisselpass werd ook steeds meer gebruikt. Als je vaker de bal krijgt, is een vrije rol op links leuk. Maar vanavond niet. Dan is het zaak om in dienst van het team te spelen. In de achtste finale van de Champions League is elke tegenstander zwaar. Zeker Chelsea in goede doen", vertelt Sneijder.

"Ik vond het gelijkspel dik verdiend. Bij de return hoop ik wel meer ballen te krijgen", aldus de oud-Ajacied, die met een assist bij het doelpunt van Aurelien Chedjou zich wel onderscheidde. De verdediger uit Kameroen zette Galatasaray uit een corner van Sneijder op 1-1. Fernando Torres scoorde voor rust namens Chelsea.

De 96-voudig international hoopt nog bepalender te worden voor Galatasaray. "Ik voel me goed en ben fit. Mijn rol is nu alleen iets anders. Meer in dienst van de ploeg. Bij balverlies kom ik ook snel terug op mijn positie op het middenveld. Wat dat betreft valt daar niets op aan te merken. Ik hoop zo nog even door te kunnen gaan."

Sneijder kreeg onlangs bezoek van assistent-bondscoach Danny Blind. De voormalig captain van Oranje zit bij de voorselectie voor het oefenduel met Frankrijk (5 maart). "Het wordt nog even spannend of ik erbij zit", lacht Sneijder. "Het klopt dat Blind onlangs hier was. We hebben toen wel even gesproken."