Huntelaar: "Publiek nog iets meegeven"

Klaas-Jan Huntelaar beleefde een bijzonder pijnlijk weerzien met Real Madrid. De spits redde nog de eer voor Schalke 04 bij de 1-6 nederlaag. Huntelaar (30) hoopte op een stunt met Schalke 04 in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Spaanse topclub vooraf bestempeld als grote favoriet en maakte de verwachtingen meer dan waar in de Veltins Arena. De thuisploeg werd overrompeld.

Voor Huntelaar was het een extra vervelende avond in Gelsenkirchen. De spits wilde zich onderscheiden tegen één van zijn voormalig werkgevers. Der Hunter stond in het seizoen 2008/09 onder contract bij De Koninklijke. In twintig duels wist hij acht keer het net te vinden voor Real.

Dat lukte woensdagavond ook tegen de Spaanse club, al richtte het niet veel uit. Schalke 04 stond toen al 0-6 achter. "Het was een mooie goal. Je probeert het publiek dan nog wat mee te geven", aldus Huntelaar tegen de NOS. "Een wedstrijd tegen Real Madrid is vooraf leuk voor het publiek en voor ons, maar achteraf bleek dat niet het geval."

"We hadden ook niet de illusie dat we de Champions League gingen winnen, maar je wil wel laten zien wat je kan. Real Madrid is alleen een maat te groot gebleken. We maakten ook domme fouten. Zeker bij de eerste drie goals. Dan wordt het lastig tegen topclubs als Real Madrid en Bayern."

"We hebben een jong team en moeten hiervan leren. Het is alleen niet goed en een zware teleurstelling. In de beginfase ging het nog goed. We kregen wat kansen. Die kans op 1-1 met Draxler moet erin. Maar goed, je weet dat Real Madrid over het algemeen verder is dan wij. Vooraf was dat al duidelijk. Je doet er dan toch alles aan om mogelijkheden te vinden om die wedstrijd te winnen of in ieder geval gelijk te spelen."

Huntelaar pakte nog een gele kaart na een tackle op Sergio Ramos. "Je moet af en toe even van je afbijten. Niet alles over je heen laten komen. De bal zat er bij, dus volgens mij viel het ook wel mee", zei de spits van Schalke 04. Komend weekend wacht in de Bundesliga de uitwedstrijd tegen Bayern München.