Mourinho baalt van improductieve aanval

Chelsea-trainer Jose Mourinho vindt dat zijn team te onzorgvuldig omspringt met de mogelijkheden. "We kregen vijf kansen, maar we scoren maar één doelpunt", zei de Portugees woensdag na afloop van het Champions League-duel met Galatasaray in Istanbul. De eerste wedstrijd in het tweeluik in de achtste finale eindigde in 1-1.

"Het is geen kritiek op de aanvallers, het is gewoon het team wat we op dit moment hebben", zei de coach van de Londenaren. "We creëren wel kansrijke momenten, maar het ontbreekt ons nog aan een goede eindpass. We zijn op dit moment geen team dat tegenstanders kan afmaken."

Ondanks de kritische noten was Mourinho tevreden over het resultaat. "In de Premier League verliezen we punten door onze improductiviteit. In de Champions League beperkten we de schade. Ik prijs het feit dat we een acceptabel resultaat hebben gehaald in een stadion waar het moeilijk is om te spelen en te winnen."

Galatasaray-coach Roberto Mancini denkt dat de kwartfinale iets dichterbij is voor zijn team. "Ik denk dat we veertig procent kans hebben om door te gaan", zei de Italiaan over de return die over drie weken plaatsvindt. "We hebben nu na de wedstrijd meer kans dan voor het duel. In de tweede helft speelden we goed. Ik heb vertrouwen gekregen van ons spel na rust."