RKC Waalwijk moet fiscus tonnen betalen

RKC Waalwijk heeft een grote financiële tegenvaller te verwerken gekregen. De club moet van het gerechtshof in Den Bosch 771 duizend euro aan de fiscus betalen. RKC is het bedrag verschuldigd vanwege niet betaalde loonbelasting voor de oud-spelers Dejan Govedarica en Joeri Petrov.

RKC kampt al jaren met financiële problemen. "Dat geld hebben we niet tot onze beschikking, nee", liet algemeen directeur van de Waalwijkers Remco Oversier weten aan Voetbal International. "Maar ik verwacht ook niet dat we het bedrag per direct moeten betalen, als het zover komt."

Govedarica en Petrov kwamen net voor de eeuwwisseling naar Waalwijk. De rechtszaak tegen RKC begon in 2003. Drie jaar later werd uitspraak gedaan en pas onlangs diende het hoger beroep. De eredivisieclub kan nog in cassatie gaan.

Oversier gaat vrijdag in gesprek met de fiscus. Hij verwacht niet dat RKC gaat worden tegengewerkt. "De Belastingdienst is er niet om mensen kapot te maken."

Trainer Erwin Koeman gaf woensdag aan na het seizoen te vertrekken bij de club. De ambities van de coach en de mogelijkheden van de Brabanders strookten niet met elkaar.